У 2024 році абітурієнти складатимуть НМТ з 4 предметів

У 2024 році абітурієнти швидше за все знову складатимуть НМТ повідомляє очільник комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

"Імовірно, у 2024 році абітурієнти знову складатимуть НМТ. У якій формі він буде – побачите, бо все динамічно змінюється. Якщо минулого року вперше у нас був НМТ з трьох дисциплін, які були однаковими для всіх, то цього року ми пішли за програмою "2+1" для того, щоб можна було обрати предмет для спеціальності. Хочемо, щоб до 1 вересня 2023 року всім був зрозумілим алгоритм вступу на наступний рік і формат проведення НМТ. Щоб усі мали час підготуватися" – додав очільник Освітнього комітету ВРУ і повідомив, що до 2027 року весь формат ЗНО планували перевести в електронну форму. 

Починаючи з 2024 року ДПА випускників базової та старшої школи відбуватиметься з 4 обов’язкових предметів – української мови, математики, історії України та іноземної мови (крім російської) відповідно до Проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо обов’язкових результатів навчання від 22.02.2023.

Фильтр
Найдено 5 
Подтвердите
Для того, что бы добавить товар в список желаний, Вам нужно