Учні сільських шкіл склали ЗНО гірше, ніж міських, - УЦОЯО

 У сільських навчальних закладах близько двох третин дітей здають ЗНО з усіх предметів на початковому та  середньому рівні, тобто від 1 до 6 балів за 12-бальною системою. На противагу селу, в містах більше половини  дітей здають ЗНО на достатній та високий рівень – від 7 до 12 балів.

 Про це свідчать результати ЗНО 2016 року, які представив директор Українського центру оцінювання якості  освіти Вадим Карандій під час прес-конференції в інформаційному агентстві УНІАН, пише офіційний сайт МОН.

 За даними УЦОЯО, українську мову на достатній та високий рівень – від 7 до 12 балів – здають 68,3%  випускників міських шкіл, історію України – на 44,9%, математику – на 56,4%.

Для порівняння, в сільській місцевості за тестування з історії України від 1 до 6 балів за 12-бальною шкалою отримали 77,5 % дітей, математику на початковий та середній рівні склали  72,3 % дітей, а українську мову – 62,7 %.

Це означає, що у дітей, які отримали освіту у сільській місцевості, в декілька разів менше шансів успішно скласти ЗНО з основних для вступу у ВНЗ предметів, ніж у їх ровесників, які закінчили школи у містах.

Фильтр
Найдено 5 
Подтвердите
Для того, что бы добавить товар в список желаний, Вам нужно